dilluns, 24 de març del 2014

PROCEDIMENT

 PROCEDIMENT D´ACTUACIÓ PER A LES ACTIVITATS NO PRÒPIES 
DEL  DEPARTAMENT D´ENSENYAMENT PO/CE/12/1.2.00. MÈTODE       
D´ACTUACIÓNSPER A  LES UNITATS IMPLICADES.


1.      Cal fer una relació inicial de les activitats no pròpies. 

2.      Cal emplenar, signar i registrar l´original i còpia del Justificant de recepció de documents de coordinació empresarial d´activitats  no pròpies (annex B) i adjuntar-hi la informació requerida (avaluació de riscos i annex C).

3.      Entregar a l´empresa, perquè els retorni emplenats, els annexos D i E.

4.      El responsable del centre de treball s´ha d´ocupar que aquesta informació es  trameti amb avís de rebuda a l´empresa o persona física que correspongui. Quan la relació s´estableixi amb una altra administració, la documentació s´haurà de presentar en el registre d´entrada d´aquesta administració.

5.      Sempre que es pugui es realitzarà una primera reunió informativa, en la qual s´explicaran els models que conformen el present procediment operatiu de coordinació d´activitats empresarials.

6.      Un cop que l´empresa hagi retornat la documentació, el/la responsable del centre de treball l´ha de supervisar.  En cas que a l´apartat EIII de l´annex E hi figuri l´ús de productes químics o s´informi de riscos per al personal propi del centre de treball, aquesta documentació s´haurà de trametre a la Secció de Prevenció de Riscos Laborals. Caldrà informar al personal afectat de les mesures preventives que calgui adoptar.

7.      Si l´empresa, entitat o persona física aliena no respon al requeriment, el responsable del centre de treball haurà de solicitar la informació en una segona comunicació. Tanmateix, caldrà comunicar l´incompliment a la unitat responsable per tal que prengui les mesures adients.

8.      En cas d´aturada de l´activitat per un risc greu i imminent, s´haurà d´informar immediatament a la Secció de Prevenció de Riscos Laborals dels serveis  territorials corresponents.

9.      En cas d´accident laboral del personal aliè, el responsable del centre de treball ha de disposar de la notificació de l´accident i guardar-la amb la documentació de coordinació empresarial.

10.   El responsable del centre de treball ha de disposar d´un arxiu on cal guardar tota aquella documentació referent a la coordinació d´activitats empresarials, durant un període de 5 anys.

11.   Quan l´activitat consisteixi en el tractament de plagues, caldrà aplicar amb caràcter previ la instrucció relativa al protocol d´actuació als centres pel control de plagues (IN/BI/12.1.0.04).

12.   Quan l´activitat consisteixi en la realització d´obres de millora, reforma i/o adequació  (RAM) de les instal·lacions del centre de treball, on s´hi continuïn realitzant les activitats al centre de treball:
a.      La unitat promotora de la contractació haurà d´emplenar amb caràcter previ l´annex A “l´informe de seguretat i salut d´un centre de treball amb obres de reforma o ampliació” i   l´haurà de trametre al Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

b.      El Servei de Prevenció de Riscos Laborals valorarà la informació continguda a l´annex A  i consensuarà les mesures preventives que calgui adoptar amb el promotor de l´obra o amb el responsable del centre de treball.

c.       En les obres RAM s´haurà de tramitar sempre l´annex A.

d.      Quan el personal del centre tingui accés a la zona on es realitza l´obra RAM, a més de l´annex A, s´hauran de tramitar els annexos B, C, D i E.

e.       Si en alguna fase de l´obra i ha treball amb amiant, cal aplicar-hi el Reial Decret de 31 de març;

f.       Cal informar al responsable del centre de treball de l´inici de les obres i de les mesures preventives que s´han d´adoptar.
La documentació detallada en les instruccions anteriors, s´ha de formalitzar una primera vegada per a cada una de les activitats no pròpies que es desenvolupin en el centre de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada